In de uitlopers van de Serra da Estrella, op een helling tussen de olijven en het bos, ligt Vinha Da Manta. Canvas Lodges en kamers, een restaurantje met terras onder een pergola van druiven en kiwi's, een biologische zwemvijver, meditatieplekken, paardenstallen en... . Als je graag in een hangmat ligt, leest, naar de krekels luistert, wandelt, of als het te warm is ,naar zwembad of rivier loopt om te zwemmen. Als je van heel erg lekker eten houdt, pure wijn, de mooiste extra vergine olijfolie, de sla zojuist geplukt en de pesto vers gemaakt. Als je houdt van avonden met krekels, vuurvliegjes, de roep van de uil, en dan een goddelijk bed. Als je houdt van een omgeving die is zoals hij 200 jaar geleden ook was,en als je het ongemak van 350 m. onverharde weg ,die je moet trotseren om bij ons te komen, geen onoverkomelijk bezwaar vindt, lijkt dit de plek voor je.
Kortom, levensgenieters......

DECEMBER 2011

Onze eerste “ echte" nieuwsbrief.

We, Jacqueline, Menno en de kids, zijn een heel eind opgeschoten. We hebben een site die al veel voller is dan toen we afscheid namen van Nederland en zijn heel benieuwd wat jullie er van vinden. Inmiddels hebben we ook een boekingssysteem op de site en is dit de eerste officiële nieuwsbrief. Kijk op www.damanta.nl om nog veel meer te lezen. Het gaat al goed met de reserveringen tijdens het Angelfestival bij de buren. Dit is de week van 4 tot 10 augustus. Wees er snel bij als je bij ons wilt slapen tijdens het festival. Het is nu mogelijk om online te reserveren!

We zijn nu een aantal maanden in Portugal. De kinderen, Finn, Thijm en Keet zijn inmiddels enigszins gewend aan het leven op een Portugese school en hebben het goed naar hun zin. Nu na 9 weken in de klas beginnen ze wat gevoel voor de Portugese taal te ontwikkelen. Ook al hadden we alle vertrouwen, toch is het verbazingwekkend hoe snel kinderen zich een taal eigen maken. En wij, Jacqueline en Menno, zijn ondertussen druk bezig om het verwaarloosde landgoed klaar te krijgen voor onze gasten aankomende zomer van 2012.
De 'mise en place' is begonnen. We creëren 8 prachtige plekken op het landgoed voor onze canvas lodges, ieder met een fenomenaal uitzicht over het dal, de watervoorziening wordt hersteld, de bomen worden gesnoeid, nieuwe bloemen en bomen worden geplant en uiteraard zijn we begonnen met de restauratie en bouw van ons huis.

En de dagelijkse praktijk van het landgoed dient zich aan: binnen nu en 2 weken moeten de olijven geplukt. Alles met de hand zoals het al eeuwen gaat. Aankomende zomer hebben we weer onze eigen biologische olijfolie.

Wat is een canvas lodge?

Heel bewust noemen we onze lodges geen tenten. En we noemen het ook niet kamperen. Ondanks het feit dat de lodges van canvas zijn gemaakt en dat je daardoor een nauwe relatie met de natuur hebt, heeft het niet zoveel te maken met het kamperen zoals we dat kennen uit de vorige eeuw. Onze unieke lodges creëren een luxe en ongewone benadering van buitenleven. Ontworpen met comfort, ontspanning en ruimte in het achterhoofd, waarbij elke lodge, met zijn natuurlijke kleuren moeiteloos in de omgeving past. Door comfortabele meubels, zachte zonne-verlichting, kussens en tapijten te combineren tot een harmonieuze omgeving ontstaat er een sfeer om te ontspannen en echt tot rust te komen.
Vinha da Manta heeft acht canvas lodges, elk gelegen op een verhoogd houten platform. Kijk op onze website voor de beschrijvingen van de lodges met ieder hun eigen naam.

Een natuurlijk zwembad

Op een ecologisch landgoed hoort zwemplezier op een natuurlijke manier. Naast onze bronnen en irrigatie bassins hebben we een groot natuurlijk zwembad laten ontwerpen voor onszelf en onze gasten. Het water wordt gezuiverd door de planten en bloemen aan de ra nd van het bad en blijft daardoor puur en zuiver, zonder toevoeging van chloor- of z o u t producten . We zijn benieuwd.... het graven gaat beginnen in het begin van 2012.

De paarden

Jacqueline verzorgt inmiddels 10 paarden, waarvan een merrie en een veulen van haarzelf. De paarden leven op de gezamenlijke terreinen van ons en onze buren, in totaal zo’n 43 hectare. We hebben 4 paarden waarmee we nu rijden. Onze eigen merrie moet nog opgevoed en rijklaar worden gemaakt. In de aankomende winter gaan we mooie tochten uitzetten die we van de zomer met gasten gaan rijden.

Een biologisch restaurant

Menno is begonnen met de moestuin. Een aantal wintergroentes zijn al geplant. Het doel is om dat wat er gekookt wordt voor de gasten zoveel mogelijk zelf te verbouwen in de moestuin. Het terras van het restaurant komt midden in de moestuin.


Kortom, genoeg werk voor de winter! We houden jullie op de hoogte via de nieuwsbrief, Twitter (Vinhadamanta) en Facebook (Vinhadamanta)..... En tot ziens in Portugal.