Verborgen in de uitlopers van het Portugese Parque Natural Serra De Estrella bevindt zich een paradijsje. Menno en Jacqueline runnen daar hun landgoed Vinha Da Manta, voorzien van zes luxe canvas lodges, te midden van olijfbomen en moestuinen en omringd door de bergen. Jacqueline rijdt graag paard met iedereen die mee wil en Menno kookt mediterrane heerlijkheden voor zijn gasten met ingrediënten uit eigen biologische tuin en regio of laat je een heerlijk glas wijn proeven. Vinha Da Manta is een plek voor levensgenieters, lekkerbekken, boekenlezers, zwemmers, uitslapers, paardrijders, wandelaars en paradijsvogels.

 
Lente


Hiep hoi, het is lente!. Na een winter met veel regen, is nu de lente echt begonnen. Hoewel de nachten nog koud zijn is het overdag heerlijk warm met de zon. De vogels beginnen te fluiten, de koekoek en de specht roepen. De paarden zijn weer blij met het gras en de kippen beginnen hun eerste eieren te leggen. De eenden zwemmen fijn in het irrigatie bassin elke dag een schoonheidsrondje.


Lodges

Het is tijd om de lodges op te bouwen. Weer spannend hoe ze uit de opslag komen, maar het lijkt allemaal goed gegaan te zijn. We hebben ze inmiddels weer opgebouwd en zijn nu met de inrichting bezig. Toch opnieuw kijken naar de details van de bedden, de keuken, de kasten en natuurlijk de platforms. Naast de lodges hebben we deze winter de Adega verbouwd. Dit is de ruimte naast de keuken en zal als gezamenlijke ruimte gaan dienen voor onze gasten, als het buiten een keertje fris is voor het diner en zelfs als dans- en werkruimte voor de groepen die komen.

Reserveringen

Het voorjaar lijkt in Nederland nog mijlenver weg maar voordat je het weet slaat het om en schijnt de zon. Het gaat het snel met de boekingen. Na vorig jaar een fantastisch eerste seizoen gedraaid te hebben, begonnen de boeking voor 2013 eigenlijk al meteen in september en oktober.
Nu zijn we zover dat we alleen nog plek hebben in het begin van juli en vanaf de tweede helft augustus. Wil je dus deze zomer nog komen, check dan je agenda en plan je vakantie nu.

Voor wie we al eerder kunnen verleiden: er is nog volop plek in het voorseizoen; Juni is een heerlijke maand in onze Serra da Estrela. Een echte lente maand met voor Nederlandse begrippen zomerse temperaturen. Ideaal voor stellen (romantisch en/of aktief), voor wandelaars, paardrijders, natuur- en cultuurliefhebbers of gezinnen met kleine (of hele grote) kinderen. En denk ook eens aan: je verjaardag, bedrijfsuitje, bruiloft, mannenweekend, vriendinnending, yogaclubje, je weet wel.......Plan vooruit, boek nu!


Vinha da Manta culinair

De moestuin staat weer ingezaaid en beplant met oude bekenden, de aubergines, courgettes, uien, paprika, knoflook en tomaten maar ook nieuwelingen zoals Cavolo Nero en Scorzabianca (ja, zoek dat maar eens op...) We gaan weer zorgen voor heerlijk biologisch mediterraans eten met vooral ingredienten uit eigen tuin en andere specifiek streekgebonden produkten. Veel aandacht voor vegetarisch en raw maar ook een goed en "eerlijk" stuk vlees ontbreekt niet. Een heerlijke lunch, een superleuk kindermenu en uitgebreid (en betaalbaar) culinair dineren, deze zomer kan het weer allemaal op ons grote panoramaterras.


Kom je?


Een vakantie bij ons kenmerkt zich door precies te doen waar je zelf zin in hebt, paardrijden, wandelen, zwemmen, massages, yoga, etc., het is er allemaal maar niets hoeft, alles mag alleen maar.

Heb je zin om langs te komen dan ben je heel hartelijk welkom.

Tot snel!, Jacqueline en Menno