Verborgen in de uitlopers van het Portugese Parque Natural Serra De Estrella bevindt zich een paradijsje. Menno en Jacqueline runnen daar hun landgoed Vinha Da Manta, voorzien van acht luxe canvas lodges, te midden van olijfbomen en moestuinen en omringd door de bergen. Jacqueline rijdt graag paard met iedereen die mee wil en Menno kookt mediterrane heerlijkheden voor zijn gasten met ingrediënten uit eigen biologische tuin en regio of laat je een heerlijk glas wijn proeven. Vinha Da Manta is een plek voor levensgenieters, lekkerbekken, boekenlezers, zwemmers, uitslapers, paardrijders, wandelaars en vooral: paradijsvogels.

 

Het is bijna zomer!

De lente is hier al op zijn retour. De temperaturen stijgen en we zoeken de schaduw al op. Inmiddels hebben we al onze meivakantiegasten uitgezwaaid. Het was een fantastisch week met heerlijk weer, zwemmen, paardrijden, elke avond lekker eten, wandelen en heel veel gezelligheid!. Natuurlijk kwam de ezel van de buren regelmatig op bezoek!

 
 
Voor het eerst met gasten de houtoven uitgeprobeerd. Dat ging geweldig. Lamsbout met rozemarijn en gepofte zoete aardappels. Maar ook een overheerlijke pizzaavond gehad, waar iedereen zijn eigen pizza kon samenstellen waarna alles vakkundig werd afgebakken in de houtoven. Feest voor groot en klein!
 
De houtoven is onderdeel van ons nieuwe semi-overdekte terras aan de zijkant van het huis. Een grote olijfboom pronkt in het midden, loungebanken, een mega-barbecue, houtoven en een haardvuur. Heerlijk toeven in het voorjaar, als het nog fris is in de avond met het vuur aan. Maar ook in de zomer op zoek naar schaduw!
 
Ons biologische zwembad is kristal-helder en heeft al een temperatuur van 22 graden. Poolman Lee heeft de zonnestoelen en de bar weer in gereedheid gebracht en het assortiment uitgebreid met heerlijke (en gezonde) smoothies, lunchsalades en limonades. Natuurlijk kun je bij hem ook terecht voor een strakke caipirinha, mojito of gin-tonic naar eigen geheime recept.
 
Dit seizoen gaan we met yoga aan de slag. Ons grote platform leent zich uitermate goed voor yoga, meditatie en dans dus daar willen we wat mee. We hebben een fantastische yogalerares gevonden die iedereen die dit leuk vindt op uitermate ontspannende manier van inspanning voorziet.

Er is nog plek deze zomer

De hoog-zomer is bijna helemaal volgeboekt op de allereerste week van juli en de laatste week van augustus na. Juni en september vullen zich nu ook steeds meer maar er is nog genoeg ruimte om te komen ontspannen en lekker van de zon te komen genieten bij Vinha Da Manta.

 

 

Quinta Das Canas

We zijn door onze buurman Tim gevraagd om, als onderdeel van een vakantie bij Vinha Da Manta, zijn huis, de Quinta Das Canas te verhuren. Het is een leuk en stijlvol vakantiehuis voor 4 personen, geheel prive gelegen maar toch op loopafstand van ons landgoed en je bent volledige gast van Vinha Da Manta. Dat betekent dat je gebruik kan maken van al onze faciliteiten, het zwembad, paardrijden en natuurlijk heerlijk dineren in ons restaurant. Het is niet vol continue in de verhuur want Tim wil natuurlijk zelf ook van zijn prachtige plek genieten, maar het kan wel het gehele jaar door verhuurd worden.

Kijk op de website voor meer info en foto's en laat het ons snel weten als je geinteresseerd bent.

Groepen in het najaar

We hebben deze september twee gezelschappen die onze lokatie hebben uitgezocht om een mooie week te creeren.

Vanaf 3 september komen Paul en Digna met hun Biodanza groep. Als je geinteresseerd bent kun je nog meedoen, maar hij zit wel al bijna vol. Vanaf de 16de komt Karin met haar Mindfulness groep naar Portugal. Ook daar zijn nog een aantal plekken vrij. Vinha Da Manta verzorgt een volle week, volpension met heerlijk eten en drinken, mooie plekken en prachtige ruige natuur. Lees verder voor meer informatie.

Biodanza  3 - 10 september 2014

Paul en Digna organiseren een complete biodanza vakantie met alles erop en eraan…elke dag dansen olv Digna, heerlijk eten (tot in de puntjes verzorgd), ontspanning, rust, samen genieten van alles wat het leven te bieden heeft, prachtige natuur, meditatie en dans op de mooiste plekjes die je maar verzinnen kan, wandelen, eventueel paardrijden als je daar zin in hebt en in het programma wordt voldoende rust ingebouwd om van al dit heerlijks te genieten.

"Onze intentie voor deze week is een week waarin alle deelnemers zich op zo een mooie wijze kunnen verbinden. Voor mij staat deze week centraal dat alles wat we ontmoeten mogen omarmen. Samen zijn, als stam, oer, puur en krachtig. Ieder zijn eigenheid inbrengend, ieder zichzelf zijnd. Dat is mijn wens, dat is mijn intentie. En dat alles heeft een serieuze en integere kant en zeker ook een heel vreugdevolle, speelse en genietende kant".

Naar de facebook pagina van Digna Dance Cross Borders
 
 
Mindfulness-retreat  16 -21  september 2014
 
6 dagen rust en ruimte, leren bewuster te leven, heerlijk eten en mooie ontmoetingen in het prachtige natuurgebied Serra da Estrela in Portugal.
 
Je wilt dolgraag een mindfulnesstraining volgen, maar ook op vakantie? Kom dan naar deze fijne mindfulness-retreat bij Vinha Da Manta. Op dit sfeervolle landgoed in Portugal laat Karin Hoens je op een prettige manier kennismaken met mindfulness.
 
Mindfulness is ongekend populair. Geen wonder: het zorgt voor meer rust en energie, bewustere keuzes, acceptatie van de leuke en minder leuke dingen in je leven, meer genieten en meer zelfvertrouwen. En wie kan dat nu niet gebruiken in deze hectische maatschappij met overvolle agenda's en hoge verwachtingen?
 
 
Tijdens deze heerlijke week bij Vinha Da Manta leer je wat mindfulness is en hoe je het kunt toepassen in je eigen leven. We doen dit door dagelijkse workshops, (stilte)wandelingen in de Serra da Estrela, natuurmeditaties en andere aandachtsoefeningen. Ook bezoeken we Porto en een zigeunermarkt. Natuurlijk is er volop tijd om te zwemmen in het biologische zwembad, te relaxen bij je eigen lodge en voor mooie gesprekken.
 
Ga hier naar de mindfullness-nieuwsbrief met alle details!
 
 
 
 

Tot slot

Wat je ook gaat doen deze zomer en waar je dat ook gaat doen, we wensen je een hele mooie en fijne vakantie. Vol met: uitslapen, zon, luieren, tapas, boeken lezen, goede gesprekken, wandelingen, zwemmen, verwennen, genieten en inspiratie.
 
Weet dat je welkom bent.

Jacqueline en Menno

 
 
Als je onze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen klik dan hier