Verborgen in de uitlopers van het Portugese Parque Natural Serra De Estrella bevindt zich een paradijsje. Menno en Jacqueline runnen daar hun landgoed Vinha Da Manta, voorzien van zes luxe canvas lodges, te midden van olijfbomen en moestuinen en omringd door de bergen. Jacqueline rijdt graag paard met iedereen die mee wil en Menno kookt mediterrane heerlijkheden voor zijn gasten met ingrediënten uit eigen biologische tuin en regio of laat je een heerlijk glas wijn proeven. Vinha Da Manta is een plek voor levensgenieters, lekkerbekken, boekenlezers, zwemmers, uitslapers, paardrijders, wandelaars en paradijsvogels.

Winter

Het is winter. Iedereen kruipt terug in zijn eigen wereld. De regen en kou zijn gekomen. Alle lodges zijn opgeruimd en de terrassen zijn ingezaaid met granen en gras voor de paarden. De knoflook, boontjes en broccoli staan naast elkaar in de moestuin en de bomen dragen kweepeer en sinaasappel. De scholen zijn kwistig met huiswerk en testen. 
En uiteraard hebben we onze olijven geplukt. 1300 kilo olijven uit de bomen geschud, ontbladerd en koud geperst. Heerlijk olijfolie met een zuurgraad onder de 0,3%!,
een kwaliteitskenmerk voor de zuiverste olijfolie. We zijn trots!

Groepen

 Voor ons tweede seizoen maken we ons op voor de ontvangst van groepen in het voor- en naseizoen. Zo bouwen we de tweede helft van het huis (adega) om tot een grote gezamenlijke ruimte, en bouwen we op het landgoed nog een overdekte dans/yoga/meditatie vloer. Midden in de natuur met het uitzicht over de hele vallei. We ontvangen volgend seizoen dansgroepen in samenwerking met Nannie Kloke. Nannie heeft haar eigen dansstudio in onze vallei 'Quinta do Corujas' en maakt gebruik van onze locatie, heerlijke eten en dansvloer! Kijk voor meer informatie op
www.bewegungbewusstsein.comIn juni organiseren we samen met Vince uit Engeland een fitnesss vakantie. Een combinatie van ontspanning en inspanning, gezond eten en bewegen. De Serra da Estrela, het natuurgebied waarin we wonen is een natuurlijk sportcentrum!. Naast lopen, klimmen, kayakken en tai chi is er ook een dag ingeruimd voor de onvolprezen river-hike door de canyon van de Mondego rivier. Voor meedoen en meer informatie kijk op
www.stimulation-uk.com/ActiFit
In mei hebben Menno en Lotte van LaLotta Kookatelier, samen een kookweek. Na de mannenkookweek van vorig jaar, waar iedereen naar huis ging met heerlijke producten en gerechten, nu een kookweek voor iedereen. Heb je zin om mee te koken geef je dan bijtijds op. Voor een eventuele niet-kokende partner stellen we een alternatief programma op. Voor opgeven en meer informatie, ook over LaLotta, kijk op www.lalotta.nl.

 


Zomer 2013

De zomer 2013 zal onze tweede seizoen worden. We verheugen ons al op nieuwe gasten en oude bekenden. We hebben al  boekingen naar aanleiding van ons eerste jaar, maar we zijn nog niet vol. Een aantal gasten zijn zo enthousiast dat ze weer geboekt hebben of ze tippen vrienden. Harstikke fijn! We gaan door op de ingezette lijn met wat aanpassingen en uitbreidingen.
We verwachten een 7de lodge te kunnen neerzetten. De voorbereidingen voor het platform zijn al begonnen.

Als gevolg van het succes van afgelopen jaar zullen er weer nieuwe spannende gerechten op de tafel verschijnen, het zaaiplan voor de moestuin is ontworpen en de gerechten worden al getest. Alles biologisch met veel ruimte voor vegetarisch en raw, en af en toe een stukje vlees/vis.

En we gaan ons wellness pakket uitbreiden!, naast onze masseuse en aromatherapeute Kelly hebben we nu ook een fantastische yogalerares gevonden, Natasha die een aantal keer per week yoga aanbiedt voor onze gasten. En misschien organiseren we wel een yoga week dit jaar!

De yoga shala is in aanbouw. Hier een mooie foto van hoe het gaat worden.

Een vakantie bij ons kenmerkt zich door precies te doen waar je zelf zin in hebt, paardrijden, wandelen, zwemmen, massages, yoga, etc., het is er allemaal en niets hoeft, alles mag alleen maar. Fijn he?.

Heb je zin om langs te komen dan ben je heel hartelijk welkom. We zijn open vanaf de meivakantie tot en met 31 augustus dit jaar. In september hebben we nog een aantal groepen te cateren!

Tot dan, Jacqueline en Menno

%unsubscribe%