Verborgen in de uitlopers van het Portugese Parque Natural Serra De Estrella bevindt zich een paradijsje. Menno en Jacqueline runnen daar hun landgoed Vinha Da Manta, voorzien van acht luxe canvas lodges, te midden van olijfbomen en moestuinen en omringd door de bergen. Jacqueline rijdt graag paard met iedereen die mee wil en Menno kookt mediterrane heerlijkheden voor zijn gasten met ingrediënten uit eigen biologische tuin en regio of laat je een heerlijk glas wijn proeven. Vinha Da Manta is een plek voor levensgenieters, lekkerbekken, buitenspelers, boekenlezers, zwemmers, uitslapers, paardrijders en wandelaars, maar vooral: paradijsvogels.

Herfst

Na een fantastisch tweede seizoen is het herfst in de vallei. We poffen kastanjes, plukken paddenstoelen en stoken grappa en het betekent dat er weer gebouwd wordt. We zijn begonnen aan de buitenkant van het huis. De oude verweerde kalklaag wordt eraf gebikt en alles moet gevoegd worden met leem. Er komen  nieuwe ramen in en we bouwen een overkapping aan de voorkant van het huis. Aan de zijkant wordt de oude hoofdpoort gerestaureerd en maken we een tweede terras waar onze kersverse houtoven al een prominente plaats in heeft. Menno maakt al kennis met de oven zodat we volgend jaar stoofschotels, brood en heerlijke pizza's kunnen maken!
 
Het is fris nu in de herfst (bijna winter), s'nachts hebben we zelfs wel eens wat vorst aan de grond en overdag is het dan aangenaam in de zon met een prachtige knalblauwe lucht. Fantastisch weer voor het plukken van de olijven wat met stokken en grote netten gebeurt . Daarna laten we het in de biologische lagar hier in het dal persen tot superkwaliteit extra vergine olijfolie.

Vinha da Manta in de media

Afgelopen augustus stonden we in het lifestylemagazine "Seasons". Met dank aan onze styliste, Marianne Luning en fotografe, Paulien de Gaaij. De naam Canvashotel is door de journaliste van de Seasons bedacht en bevalt ons wel. We onderscheiden ons door luxe en privacy, elke lodge een eigen keuken en badkamer incl. badlinnen, opgemaakte bedden, een bar, zwembad en een heerlijk restaurant.  Wil je het hele artikel lezen in de Seasons, klik dan hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zonsopkomst in de nieuwe lodges

Bij onze zes al bestaande lodges komen er aankomend seizoen twee nieuwe bij. We hebben afgelopen jaar best veel "helaas, we zitten vol" moeten zeggen en dat is niet wat we willen. Ons restaurant, zwembad en landgoed kan de extra capaciteit goed aan zonder dat we inleveren aan intimiteit en persoonlijke aandacht. Het betekent dat we het veld weer in gaan. Eerst de plekken uitgezocht met onze uitgangspunten: privacy, rust, ruimte en uitzicht in gedachten, graven voor alle aansluitingen en de platformen bouwen. De unieke canvaslodges, worden naar eigen specificaties op dit moment in Nederland besteld.

Koken

Menno kookt uiteraard dit seizoen weer minimaal drie keer per week "eerlijke" culinaire maaltijden voor iedereen die mee wil eten. Hij is al volop aan het stoeien met nieuwe recepturen en ingredienten. Verder willen we ook op dagen dat er niet "groots" gekookt word toch maaltijden, in een kleinere vorm, kunnen aanbieden. De houtoven gaat een rol spelen en op ons nieuwe terras aan de zijkant van het huis willen we tapas, mezze en petiscos kunnen aanbieden. Op herhaald verzoek gaan we dit voorjaar weer aan de slag met de kookweek, speciaal voor diegenen die willen leren, experimenteren en zelf willen maken. De kookweek zal begin juni plaatsvinden, meer informatie volgt nog.

 

Het zwembad

Langzamerhand groeit ons zwembad uit tot de trots van het landgoed. Nu de lelies bloeien en de waterplanten volgroeid zijn is het zwembadwater kristalhelder. Het barretje lijkt alsof hij altijd daar was, helemaal op zijn plek. Verschillende relaxplekken rondom het bad zorgen voor intimiteit en gezelligheid.

 

 

 

 

 

De paarden

Deze winter is het zover. Lara wordt ingereden. Ze is al gewend aan het zadel en we stappen al met iemand op haar rug. Lara is al vanaf haar geboorte in de kudde in de vallei en volledig in vertrouwen en rust opgevoed. Ze is een nieuwsgierige en lieve pony met veel pit. Waarschijnlijk te danken aan haar moeder Nita. Ze leert heel snel en ik ga ervan uit dat ze mee kan op ritten in de meivakantie. Waarschijnlijk wel met ervaren ruiters op haar rug want ze blijft natuurlijk alles spannend vinden.

We zijn bezig om naast een uitbreiding in dagtochten ook een tweedaagse paardentocht uit te zetten. Elk weekend gaan we een stukje verkennen of de trails geschikt zijn om met de paarden te doen. De laatste keer kwamen we een brug tegen over de Mondego die we wilden oversteken met de paarden. Absoluut onmogelijk! Nu hebben we een doorwaadbare plek gevonden door de rivier. Echt geweldig. Alleen nog Sombra trainen om door water heen te gaan! Een uitdaging erbij.....

 

 

 

 

Zomer 2014

De zomer 2014 zal ons derde seizoen worden. We verheugen ons al op nieuwe gasten en oude bekenden. In de zomerweken zijn er nu nog lodges vrij. Zelfs tijdens het Angelfestival zijn er nog enkele plekken. Ben je nog aan het nadenken? Hak de knoop snel door want uit ervaring weten we dat het snel gaat met de bezetting. Zit je niet vast aan de schoolvakanties kom dan eens lekker in het voor- of najaar. Heerlijke temperaturen, bij ons is het vaak al/nog volop zomer als het in Nederland al/nog koud is.
 
Een vakantie bij ons kenmerkt zich door rust, luxe en precies doen waar je zelf zin in hebt, paardrijden, wandelen, zwemmen, massages, yoga, etc., het is er allemaal en niets hoeft, alles mag alleen maar.
Fijn he?.

Heb je zin om langs te komen dan ben je heel hartelijk welkom. We zijn open vanaf de meivakantie tot en met eind september.

Tot dan, Jacqueline en Menno
 
 
 

 
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen stuur dan even een mailtje aan ons naar info@damanta.nl